Aby wysyłać kartki z serwisu MegaKartki konieczne jest założenie konta uzytkownika.Podczas zakładania konta użytkownika, osoba rejestrująca się musi podać prawdziwe dane.
Administratorem danych osobowych jest serwis MegaKartki.

Polityka prywatności została stworzona po to, aby zapewnić użytkownikom serwisu MegaKartki pełne bezpieczeństwo.

Administrator Danych zapewnia, że użytkownikom przysługują uprawnienia wynikające z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883), między innymi do wgłądu w swoje dane osobowe, edycję oraz możliwość zmiany danych, możliwość usunięcia swojego konta. Realizacja powyższych uprawnień odbywa się osobiście poprzez panel użytkownika lub przez kontakt z administratorem.

W związku z korzystaniem z serwisu MegaKartki Administrator Danych gromadzi następujące dane: imię, nazwisko, login, adres e-mail, data urodzenia. Podanie powyższych danych osobowych jest niezbędne do prawidłowego świadczenia usług w serwisie MegaKartki.

Podczas rejestracji użytkownik może wyrazić zgodę na otrzymywanie newslettera z serwisu MegaKartki, w którym będzie informowany o nowościach i zdarzeniach w serwisie.Oprócz tego do newslettera można się także zapisać w każdej chwili poprzez stronę główną serwisu MegaKartki, można też łatwo się z niego wypisać, logując się do panel użytkownika lub poprzez kontakt z Administratorem Danych.
Oprócz danych osobowych w serwisie MegaKartki gromadzone są numery IP urządzeń z których użytkownicy łączą się z serwisem MegaKartki poprzez stronę https://megakartki.pl. Powyższe dane zbierane są w celu tworzenia statystyk i weryfikacji działania strony.

W serwisie MegaKartki gromadzone są również pliki cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu. Dowiedz się więcej o wykorzystaniu plików cookies w serwisie MegaKartki czytając naszą Politykę Cookies.

Wszystkie dane gromadzone i przetwarzane przez Administratora Danych są zabezpieczone zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883).
Dane osobowe gromadzone w serwisie MegaKartki wykorzystywane są tylko do prawidłowego działania serwisu i Administrator Danych oświadcza, że dane nie będą udostępniane poza serwis MegaKartkia.
Administrator Danych zastrzega sobie prawo do zmiany powyższej polityki prywatności poprzez publikację nowej wersji na stronie serwisu i informację wysłaną e-mailem do użytkowników.